Pech onderweg

Blaren, overbelaste spieren en gewrichten, hielspoor, warmteflauwtes, schaafwonden, achillespeesblessures. Goed trainen vooraf voorkomt veel wandelleed, maar je kunt altijd een wandelblessure oplopen. Ieder jaar komen de artsen, verpleegkundigen, EHBO’ers, blarenprikkers en masseurs duizenden keren in actie.

Medische verzorgingsposten

Krijg je onderweg last van blaren of een andere blessure, dan kun je onderweg terecht op een van onze medische verzorgingsposten. Per dag worden er voor deelnemers van alle afstanden twee of drie verzorgingsposten ingericht. Daarnaast is er voor de 50km-lopers dagelijks nog een extra post beschikbaar. De verzorgingsposten zijn ondergebracht in bestaande accommodaties (bijvoorbeeld een sporthal) of in speciaal ingerichte tenten. De medische verzorging op de posten is beschikbaar voor alle deelnemers.

Naast de verzorgingsposten langs het parcours, zijn er ook diverse EHBO-posten op het start- en finishterrein. Wij organiseren de medische zorg in samenwerking met het Rode Kruis, Nederlands Genootschap voor Sportmassage en Defensie.

Waar vind ik de medische verzorgingsposten?

Op de routes zijn per dag de medische verzorgingsposten aangegeven. Ook zijn de medische verzorgingsposten in de 4Daagse app eenvoudig te vinden. 

Blaren behandelen

Wil je weten hoe je je blessure of blaar zelf kunt voorkomen of behandelen? Kijk op de website van het Rode kruis. Voor medische problemen kijk ook op Thuisarts.nl.

Meer info

Bij het wandelen door bossen en natuur, kun je een tekenbeet oplopen waar je ziek van kunt worden. De meeste mensen worden gebeten in de periode van maart t/m oktober, maar teken zijn al vanaf 5°C actief dus een beet kan het hele jaar voorkomen. Van een tekenbeet voel je doorgaans niets, het is niet pijnlijk, dus goed opletten is nodig. Ga je de natuur in? Neem voorzorgsmaatregelen en doe altijd een tekencheck!

Aftellen tot de 107ᵈᵉ editie van de 4Daagse

Chatbot Miles Stel je vragen 24/7
Vandaag