Warm einde voor succesvolle 106de 4Daagse

Hoog aantal wandelaars over de finish
Leestijd circa 2 minuten

De 106de editie van de 4Daagse Nijmegen, gehouden van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 juli, is feestelijk afgesloten met de traditionele intocht over de Via Gladiola. Voor de 99e keer vond dit wereldberoemde wandelevenement plaats in de historische stad Nijmegen, die zich volgend jaar opmaakt voor een bijzondere jubileumeditie.

Zeer warme laatste dag
De eerste wandeldagen waren de weersomstandigheden gunstig, maar tegen het einde van de 4Daagse liep de temperatuur flink op. Daarom kondigde het bestuur van Stichting DE 4DAAGSE voor de vrijdag een aantal maatregelen af. Zo werden de routes met 10km ingekort. Met deze maatregel hadden deelnemers meer tijd om het parcours af te leggen en konden ze eerder finishen, voordat de hitte de Via Gladiola bereikte. Ook verviel de bepakkingseis voor de militairen en werden extra watertappunten ingezet.

Meer dan 41.500 deelnemers gefinisht
Het was dit jaar voor het eerst mogelijk om een startbewijs over te dragen. Vermoedelijk heeft dit bijgedragen aan het hoge aantal deelnemers dat dinsdag aan de start verscheen. Dankzij de grotendeels droge weersomstandigheden en de maatregelen tegen de warmte op vrijdag, was het percentage uitvallers dit jaar iets lager dan voorgaande jaren; maar liefst 41.552 deelnemers haalden hun beloning op. Alleen in het jubileumjaar 2016, waarbij er meer startbewijzen én een extra route van 55km werden aangeboden, behaalden meer wandelaars de eindstreep.

Vooruitblik naar 2025
Voorzitter Henny Sackers spreekt zijn dankbaarheid uit: " Ik ben enorm trots op alle wandelaars die deze prestatie hebben geleverd. Ook heb ik grote waardering voor de tomeloze inzet van de honderden vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt. De 4Daagse is een ongeëvenaard hoogtepunt in de Nederlandse evenementenkalender."

Sackers kijkt al voorzichtig uit naar de 107de editie van de 4Daagse, die in 2025 zal plaatsvinden. "Dat belooft een bijzondere editie te worden, waarbij Nijmegen voor de 100ste keer gaststad zal zijn," aldus Sackers.

De 107de editie van de 4Daagse vindt plaats van 15 tot en met 18 juli 2025.

The 106th edition of the 4Days Marches in Nijmegen, held from 16 till 19July, ended festively with the traditional parade over the Via Gladiola. Despite the very warm last day, 41,552 participants finished. This high number of participants was partly due to the ability to transfer start permits and shortened routes on the last day. Chairman Henny Sackers praised the participants and volunteers and looked ahead to the 107th edition in 2025, which will be a special anniversary edition as the city of Nijmegen will host for the 100th time. The next 4Days Marches will take place from 15 till 18 July 2025.

Deel dit artikel

Aftellen tot de 107ᵈᵉ editie van de 4Daagse