Nieuwe mijlpaal voor 4Daagse sponsorlopers

Een prestatietocht voor het goede doel
Leestijd circa 2 minuten

Tijdens de 106e editie van de 4Daagse heeft een recordaantal sponsorlopers hun kilometers gewijd aan het goede doel, wat resulteerde in een ongekend hoge opbrengst. De magische grens van 1 miljoen euro werd op de eerste wandeldag van de 4Daagse al overschreden. Vandaag, aan het eind van de Via Gladiola, overhandigde Ank Bijleveld-Schouten, voorzitter van Stichting De Vierdaagse Sponsorloop en het Kapittel voor de Civiele Orden, een cheque van € 1.092.765,- aan marsleider Henny Sackers. Dit bedrag is het hoogste sinds de start van dit initiatief, en de totale opbrengst kan nog verder toenemen omdat er tot 31 augustus gedoneerd kan worden.

Recordbedrag
De Vierdaagse Sponsorloop werd 13 jaar geleden opgericht om 4Daagsewandelaars de mogelijkheid te bieden hun prestatie te verbinden aan een goed doel naar keuze. Sinds de start van dit initiatief is er, inclusief de opbrengst van deze editie, meer dan € 6 miljoen ingezameld.

Voorzitter Ank Bijleveld spreekt haar grote trots uit over alle deelnemers die door middel van de Vierdaagse Sponsorloop een extra betekenis hebben gegeven aan hun wandeling. “Mooi dat er steeds meer wandelaars waarde toevoegen aan hun wandeling door voor een goed doel te lopen. Vorig jaar waren het er nog 1020 en dit jaar maar liefst 1089. De deelnemers hebben dit jaar dey hoogste opbrengst ooit bij elkaar gelopen. Wat een mijlpaal! “

Met een eigen actiepagina op de website www.devierdaagsesponsorloop.nl kunnen de sponsorlopers zich presenteren en online donateurs werven onder bijvoorbeeld familie, vrienden, collega’s, buurt- en clubgenoten. Na 31 augustus wordt het opgehaalde bedrag overgemaakt aan de goede doelen.

Stichting Vlinderkind
Een van de meest opvallende doelen dit jaar was Stichting Vlinderkind. Met maar liefst 94 sponsorlopers is er voor deze stichting ruim € 180.000,- opgehaald, waarvan alleen al € 46.265,- bijeen gewandeld is door opa Bert. Epidermolysis bullosa (EB), ook bekend als de Vlinderziekte, is een erfelijke, ongeneeslijke huidaandoening die blaren veroorzaakt door een genetisch defect dat de hechting van huidlagen verstoort. Hierdoor sluiten huidlagen niet goed op elkaar aan, wat leidt tot blaren en beschadigingen door wrijving tussen de 'loszittende' huidlagen.

Cijfers
Opgehaald bedrag € 1.092.765
Aantal sponsorlopers 1.089
Aantal donateurs 43.957
Aantal goede doelen 33

Deel dit artikel

Aftellen tot de 107ᵈᵉ editie van de 4Daagse