twitterlogo facebook logo instagram youtube icon

vv openbaar kl

algemeen kl

vv openbaar kl

algemeen kl

twitterlogo facebook logo instagram youtube icon

Openbaar vervoer

De vervoerders doen er natuurlijk ook bij deze 101ste editie van de Vierdaagse van alles aan om alle wandelaars en bezoekers naar en van Nijmegen te vervoeren. Vanaf de start van de Vierdaagsefeesten, op zaterdag 15 juli, worden er extra vroege en speciale nachttreinen en -bussen ingezet en rijden er extra lange treinen van en naar Nijmegen. 

U kunt de stad tijdens de Vierdaagse het beste bereiken met het openbaar vervoer. Of u nou komt wandelen, aanmoedigen of feesten; met het OV komt u tot in hartje stad. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.

Met NS naar Nijmegen

Tijdens de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten rijden er langere en extra (nacht) treinen om alle wandelaars, toeschouwers en feestvierders naar hun bestemming te brengen. Wilt u uw reis zo soepel mogelijk laten verlopen? Ga goed voorbereid op pad en kijk thuis alvast op ns.nl/vierdaagse voor alle informatie. Plan vanaf 10 dagen voor vertrek uw reis via de met de NS Reisplanner of de NS Xtra app. Kijk kort voor vertrek nogmaals voor de meest actuele informatie en check ook alvast uw terugreis.

ProRail voert in 2017 veel vernieuwingswerkzaamheden uit, dit kan gevolgen hebben voor uw treinreis. Bekijk de geplande werkzaamheden.

Extra treinen

In de nachten van maandag op dinsdag t/m donderdag op vrijdag zet de NS de volgende extra aanvoertreinen ten behoeve van Vierdaagse-wandelaars:
• Utrecht Centraal: vertrek 03.45 uur en 04.45 uur, rijdt als Intercity, maar stopt tussen Arnhem Centraal en Nijmegen op alle stations
• Zwolle: vertrek 04.16 uur, rijdt als Intercity (stopt ook in Wijhe en Olst), maar stopt tussen Arnhem Centraal en Nijmegen op alle stations
• ’s-Hertogenbosch: vertrek 01.52 uur, 02.52 uur en 03.52 uur, stopt op alle tussengelegen stations
• Er rijdt ook nog een aantal extra treinen tussen Oss en Nijmegen en tussen Arnhem Centraal en Nijmegen.
• Op de dag van de feestelijke intocht op de Via Gladiola rijdt NS tussen Arnhem en Nijmegen de hele dag met speciale pendeltreinen.

Bovenstaande tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Check daarom altijd kort voor vertrek de NS Reisplanner of de NS Xtra app voor de meest actuele vertrektijden.

Vierdaagseretour

We raden u aan ook vooraf uw ticket te regelen. Daarmee vermijdt u lange wachtrijen bij de kaartautomaten. Dat kan van te voren bij de automaat, maar ook thuis.
Via internet kunt u het speciale Vierdaagseretour kopen, waarmee u met 20% korting vanaf elk station in Nederland naar Elst, Wijchen en Nijmegen kunt reizen.
Dit kaartje is alleen online verkrijgbaar.
 Het kaartje is 1 dag geldig voor een reis in de periode van 15 t/m 21 juli, van 00.00 uur tot de volgende ochtend 05.00 uur.
Reist u op meerdere dagen? Dan heeft u voor elke dag een ticket nodig. Vergeet niet de juiste datum in te vullen en uw e-tickets thuis uit te printen.

Met Breng naar Nijmegen

De bussen van Breng in Nijmegen e.o. rijden volgens de normale dienstregeling. Voor de wandelaars rijden er op dinsdag 18 juli t/m vrijdag 21 juli vanuit de regio 'Vroegbussen': deze komen op de Wedren aan om circa 3.50 uur, 4.50 uur en 5.50 uur. Voor de feestvierders rijden er van zaterdag 15 juli tot en met vrijdag 21 juli nachtbussen vanuit Nijmegen naar diverse bestemmingen in de regio. Klik hier voor de dienstregeling van de Vroegbussen en Nachtbussen. Bezoek www.breng.nl voor meer informatie en de meest actuele vertrektijden.

Blarenpas

De Blarenpas is een speciaal busabonnement dat onbeperkt geldig is op alle vroegritten die wandelaars van en naar de start brengen en op alle ritten uit de ‘normale' openbaar vervoer-dienstregeling tijdens de Vierdaagseweek. Klik hier voor meer informatie over de Blarenpas (pdf).

Op zondag 17 juli en maandag 18 juli staat de busmaatschappij Breng met een informatiestand op start- en finishterrein de Wedren. U kunt hier de Blarenpas kopen. De Blarenpas is ook te koop bij het informatieloket van Breng in de stationshal Nijmegen Centraal, geopend op zaterdag 15 juli van 09.00 tot 17.00 uur en op maandag 17 juli t/m vrijdag 21 juli van 07.00 tot 19.00 uur.

Met Arriva naar Nijmegen

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse rijdt Arriva met extra (nacht)treinen tussen Arnhem Centraal- Doetinchem, Nijmegen-Venray en met langere treinen tussen Nijmegen-Venlo. Bezoek de website van Arriva voor meer informatie en de vertrektijden van de nachttreinen op dit traject. Raadpleeg kort voor vertrek de reisplanner van Arriva voor actuele vertrektijden.

Kamp Heumensoord

Ook Kamp Heumensoord, de start- en finishlocatie voor de deelnemers met een militair startbewijs, is vanaf het station weer goed te bereiken met de speciale pendelbus van Breng

• Reist u met een OV-chipkaart? Laad dan vooraf voldoende saldo op uw kaart, ook voor de terugreis.

Handige websites met reisinformatie voor u op een rij

www.nijmegen.nl/vierdaagse vierdaagsewebsite van de gemeente Nijmegen voor bewoners, bezoekers en wandelaars
www.ns.nl/vierdaagse voor reisinformatie treinvervoer van en naar Nijmegen
www.breng.nl voor actuele routeinformatie per bus in Nijmegen
www.arriva.nl voor reisinformatie treinvervoer van en naar Limburg en de Achterhoek
• twitter.com/NaarNijmegen voor actuele info over de bereikbaarheid en mobiliteit van Nijmegen
• Voor het gehele openbaar vervoer in Nederland kunt u terecht op de reisplanner van Go About of 9292.

Adressen

Kamp Heumensoord - Scheidingsweg 36, 6525 TB Nijmegen
Wedren - Bijleveldsingel, 6521 AD Nijmegen

Meedoen aan de Vierdaagse in 2018?
Vanaf januari vindt u de reglementen voor de 102de Vierdaagse op deze website.

webshop banner

Disclaimer | Cookies | 2017 © Vierdaagse